Baleron gotowany - za 1kg
Tabela prezentująca zmiany cen baleronu gotowanego - za 1 kg w Polsce w latach 1999-2020. Źródło opracowanie własne na podstawie danych GUS.
Cena baleronu gotowanego - za 1 kg wzrosła w okresie od 1999 roku do 2020 roku o 69,67%.Średni roczny wzrost kosztów baleronu gotowanego - za 1 kg (rok do roku) wyniósł 2,68 %.
Ilość jednostek towaru, jaką możemy nabyć za przeciętne wynagrodzenie w 2020 roku uległa zmianie o + 78,45%, w stosunku do 1999 roku.
Ilość jednostek towaru, jaką możemy nabyć za minimalne wynagrodzenie w 2020 roku uległa zmianie o + 128,72%, w stosunku do 1999 roku.
Ilość jednostek towaru, jaką możemy nabyć za przeciętną emeryturę (pozarolniczą) w 2020 roku uległa zmianie o + 60,99%, w stosunku do 1999 roku.
Największa rokroczna podwyżka ceny baleronu gotowanego - za 1 kg nastąpiła w 2020 roku i wynosiła 11,30 %.
W roku 2020 cena baleronu gotowanego - za 1 kg osiągnęła rekordową wartość 26,4 zł.
Wykres prezentujący zmianę ilości jednostek towaru (baleron gotowany za 1 kg) jaką możemy nabyć w latach 1999-2020 za przeciętne wynagrodzenie, minimalne wynagrodzenie oraz przeciętną emeryturę. Źródło opracowanie własne na podstawie danych GUS.