Konserwa mięsna, wieprzowa - za 300g
Tabela
prezentująca zmiany cen konserw mięsnych, wieprzowych - za 300g w Polsce w latach
1999-2020. Źródło opracowanie własne na podstawie danych GUS.
Cena konserw mięsnych, wieprzowych - za 300g wzrosła w okresie od 1999 roku do 2020 roku o 33,71%.
Średni roczny wzrost kosztów konserw mięsnych, wieprzowych - za 300g (rok do roku) wyniósł 0,97%.
Ilość jednostek towaru, jaką możemy nabyć za przeciętne wynagrodzenie w 2020 roku uległa zmianie o + 126,44%, w stosunku do 1999 roku.
Ilość jednostek towaru, jaką możemy nabyć za minimalne wynagrodzenie w 2020 roku uległa zmianie o + 190,23%, w stosunku do 1999 roku.
Ilość jednostek towaru, jaką możemy nabyć za przeciętną emeryturę (pozarolniczą) w 2020 roku uległa zmianie o + 104,28%, w stosunku do 1999 roku.
Największa rokroczna podwyżka ceny konserw mięsnych, wieprzowych - za 300g nastąpiła w 2001 roku i wynosiła 6,90%.
W roku 2020 cena konserw mięsnych, wieprzowych - za 300g osiągnęła rekordową wartość 4,76 zł.
Wykres
prezentujący zmianę ilości jednostek towaru (konserwa mięsna, wieprzowa - za 300g)
jaką możemy nabyć w latach 1999-2020 za przeciętne wynagrodzenie,
minimalne wynagrodzenie oraz przeciętną emeryturę. Źródło opracowanie
własne na podstawie danych GUS.