Mięso wieprzowe bez kości (łopatka) - za 1kg
Tabela prezentująca zmiany cen mięsa wieprzowego bez kości (łopatka) - za 1kg w Polsce w latach 1999-2020. Źródło opracowanie własne na podstawie danych GUS.
Cena mięsa wieprzowego bez kości (łopatka) - za 1kg wzrosła w okresie od 1999 roku do 2020 roku o 75,41%.
Średni roczny wzrost kosztów mięsa wieprzowego bez kości (łopatka) - za 1kg (rok do roku) wyniósł 3,24%.
Ilość jednostek towaru, jaką możemy nabyć za przeciętne wynagrodzenie w 2020 roku uległa zmianie o + 72,61%, w stosunku do 1999 roku.
Ilość jednostek towaru, jaką możemy nabyć za minimalne wynagrodzenie w 2020 roku uległa zmianie o + 121,23%, w stosunku do 1999 roku.
Ilość jednostek towaru, jaką możemy nabyć za przeciętną emeryturę (pozarolniczą) w 2020 roku uległa zmianie o + 55,72%, w stosunku do 1999 roku.
Największa rokroczna podwyżka ceny mięsa wieprzowego bez kości (łopatka) - za 1kg nastąpiła w 2004 roku i wynosiła 11,90%.
W roku 2020 cena mięsa wieprzowego bez kości (łopatka) - za 1kg osiągnęła rekordową wartość 16,12 zł.
Wykres prezentujący zmianę ilości jednostek towaru (mięso wieprzowe bez kości (łopatka) - za 1kg) jaką możemy nabyć w latach 1999-2020 za przeciętne wynagrodzenie, minimalne wynagrodzenie oraz przeciętną emeryturę. Źródło opracowanie własne na podstawie danych GUS.