Ser dojrzewający - za 1kg
Tabela prezentująca zmiany cen sera dojrzewającego - za 1 kg w Polsce w latach 1999-2020. Źródło opracowanie własne na podstawie danych GUS.
Cena sera dojrzewającego - za 1 kg wzrosła w okresie od 2014 roku do 2020 roku o 13,91%.
Średni roczny wzrost kosztów sera dojrzewającego - za 1 kg (rok do roku) wyniósł 0,15%.
Ilość jednostek towaru, jaką możemy nabyć za przeciętne wynagrodzenie w 2020 roku uległa zmianie o + 38,47%, w stosunku do 2014 roku.
Ilość jednostek towaru, jaką możemy nabyć za minimalne wynagrodzenie w 2020 roku uległa zmianie o + 56,90%, w stosunku do 2014 roku.
Ilość jednostek towaru, jaką możemy nabyć za przeciętną emeryturę (pozarolniczą) w 2020 roku uległa zmianie o + 21,85%, w stosunku do 2014 roku.
Największa rokroczna podwyżka ceny sera dojrzewającego - za 1 kg nastąpiła w 2017 roku i wynosiła 15,69%.
W roku 2014 cena sera dojrzewającego - za 1 kg osiągnęła rekordową wartość 22 zł.
Wykres prezentujący zmianę ilości jednostek towaru (ser dojrzewający - za 1kg) jaką możemy nabyć w latach 1999-2020 za przeciętne wynagrodzenie, minimalne wynagrodzenie oraz przeciętną emeryturę. Źródło opracowanie własne na podstawie danych GUS.